Intentie:
 
Je hebt een levensvraag of behoefte aan rust en ontspanning in jezelf 


 Mindfulness
 
"Mindfulness­training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.
Onderzoek laat zien dat mindfulness­training zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert"
 
 
De 8-weekse MBSR- training: 
 
Met veel aandacht voor het bewust zijn van eigen handelen, van de automatische piloot;
stress herkennen;
in het hier en nu aanwezig zijn met wat er is;
met aandacht bewegen;
zit- en ademmeditatie;
lichaamsverkenning; eetmeditatie;
na sessie 6 een stilte-oefen-dag
Daarnaast bewust worden van de 7 houdingskwaliteiten van Mindfulness:
- niet oordelen
- acceptatie
- vertrouwen
- geduld
- niet streven 
- frisse blik
- loslaten


Mindful Parenting:
 
Een 8-weeks programma
In een groep of als koppel het moeilijke van ouder-zijn onderzoeken; oefenen, in bijvoorbeeld: 
het kijken naar (over)reactiviteit, stressmomenten, conflicten en de dynamiek in het gezin, opnieuw leren ervaren en kijken vanuit een nieuwe, frisse blik

"De training is geschikt voor ouder-kind relatieproblemen, voor ouders die de kwaliteit van hun opvoeding en interactie met hun kinderen en gezin willen verbeteren en voor ouders die beter met stress willen leren omgaan. Mindful Parenting is voor ouders van kinderen van alle leeftijden, dus van babies tot volwassen kinderen. De kinderen worden niet in de training betrokken.

Onderzoek laat zien dat de Mindful Parenting training tot substantiële vermindering van problemen en verbetering van welzijn bij zowel kinderen als ouders leidt, ouderlijke stress vermindert, de kwaliteit van de opvoeding en de ouder-kind relatie verbetert, en de co-ouderrelatie verbetert. Deze resultaten zijn zowel in klinische als preventieve contexten gevonden"

 

 

 

Energiewerk:

 

Een intuïtieve/ energetische behandeling kun je het beste ervaren in plaats van er over schrijven of praten. Het gaat om de essentiële energie/ intuïtie, waar je hoofd (het denken) niet veel mee kan. 
Jij bent niet alleen het brein: wat kennis vergaart, overdenkt, analyseert,  stuurt, controleert, regeert of reflecteert.
En ook niet alleen een lichaam wat handelt, werkt, slaapt, eet, sport en lief heeft...
Je bent alles!
  
"Home is where the heart is..."