Mindfulness of geen Mindfulness...

 

Een Mindfulness-training hoef je niet alleen maar te volgen als de nood hoog is, als je veel stress ervaart of veel piekert. Dat is een welkome aanvulling, maar hoeft niet de hoofdreden te zijn om een 8-weekse training te volgen.

 

Je kunt Mindfulness beoefening trainen om alles in het leven bewuster te ervaren. Het werkt preventief, je leven voelt rijker en luchtiger.

Je kunt hierdoor andere beslissingen nemen waardoor je meer geniet van alledaagse dingen. Er is meer jou-tijd! 

 

Er is meer ontvankelijkheid voor de positieve ervaringen van alle dag, waardoor je flexibel kunt reageren als het even een beetje minder goed gaat in het leven. 

 

Wat is er mooier dan jezelf dit, in dit leven, op dit moment te gunnen. Goed voor jezelf te zorgen, want jij bent de enige die ècht weet wat jij nodig hebt.

 

Je kunt naast Mindfulness ook (Zelf)Compassie trainen. De innerlijke criticus is zo bekend, waardoor we het idee hebben dat het waar is wat we over onszelf denken en tegen onszelf zeggen. Is dat werkelijk zo?

Mogen we een beetje meer vriendelijk en mild zijn voor onszelf? Mijn idee is dat we met alle mensen op deze aarde best iets vriendelijker mogen zijn, voor onszelf als eerst en dan gaat het delen met anderen vanzelf makkelijker.