Refresh Yourself April 2024

Refresh Yourself Retraite 


Begin april heb ik mezelf een weekje retraite kado gedaan in Casaconnosco. 


Het verblijf aldaar overtrof al mijn verwachtingen.


De liefde en aandacht die ik en de andere gasten kregen was overweldigend.


Een dagvullend programma met yoga mindfullnes, rust genieten van de prachtige tuin en niet te vergeten het héérlijke oer..spronkelijke eten, waarbij wij zelf hielpen in de keuken en de recepten mee naar huis kregen.


Ik pas regelmatig toe wat ik daar geleerd heb.


Een echte aanrader.


~


Wat een heerlijke week was het in Alvaiázere!

Ik was daar van 6 tot 12 april, spontaan zonder verwachtingen beland. 

Casa é Connosco ligt op een prachtige bosrijke plek in de bergen met hier en daar een huis. Het is een oase van rust, je hoort alleen de vogels wat een paradijsje, een prachtige tuin met mooie (eetbare) bloemen, kruiden, fruitbomen en een avocadoboom zo groot had ik nog nooit gezien. Er is een mooie Patio waar je samen bij mooi weer 3x per dag geniet van het heerlijke oerspronkelijke eten met zorg bereid door Lizz de gastvrouw. Je start in de ochtend na een heerlijke nachtrust met een uurtje yoga, wat je lekker soepel maakt en wakker. Dan hebben ze iedere dag een afwisselend programma, o.a. meditatie, mindfulness, verassende opdrachten en een ontspannende massage.

En wat ik fantastisch vond was een middagje de bergen in voor de koudwaterexperience, een heerlijke ervaring! Aan het einde van de week ga je naar huis met veel info over het oorspronkelijke koken, gezondheid en je lijf waar ik ontzettend veel van leer, kortom een heerlijke week!!! 


~


Mijn eerste retraite. Even weg van de dagelijkse drukte.

Ik heb een heerlijke week gehad. En - als je dan toch in Portugal bent - heb ik er een weekend Porto aan vastgeplakt.

De casa is prachtig. Ennligt in een vallei met sinaasappel en citroenbomen. 

Een week van heerlijk en bewust eten, yoga, meditatie en ontspanning.

Nog steeds begin ik de dag met de zonnegroet en eet steeds bewuster.

Lizzy en Hester, dank voor jullie zorg, geduld, humor en de hulp om beter voor jezelf te zorgen


BRTT&TRB: 
"Na een sessie van 2 uur kan ik zeggen dat ik een erg fijne ervaring heb gehad. Alles wordt duidelijk uitgelegd, er hangt een veilige en fijne sfeer en Hester is een sympathieke en ervaren begeleider. Zeker een aanrader:)"
 
~
"De sessie met Hester was één helende reis naar binnen. Ik heb mijn eigen binnenste, landschap mogen verkennen. 
Hesters aanwezigheid maakte dat de reis veilig was en dat ik zelf mijn route kon laten ontstaan. Een heel bijzondere ervaring 🙏🏼"

~

Hoewel ik graag een review wil schrijven over de behandeling bij Hester, vind ik de woorden niet om de ervaring recht mee te doen.
Maar mocht je op zoek zijn naar een lichaamsgerichte behandeling dan kan ik je Hester zeker aanraden. Hester biedt een sfeer van rust, tijd en respect. Een plek waar je in veilige handen bent en waar je zelf mag ervaren wat je lichaam jou vertelt.

MINDFULNESS TRAINING:

 

“Na mijn eerste kennismaking met mindfulness, een aantal jaar geleden, was het toch weer een beetje weggezakt allemaal. Gelukkig kwam Hester nu op mijn pad om het weer op te halen. Dank zij deze training, 8 weken lang elke week een avond oefenen, (en thuis natuurlijk ook) en een stiltedag met de groep, lukt het me nu om regelmatig even tijd voor mezelf te nemen. Hester brengt alle stof heel kalm en duidelijk. Ze heeft een prettige, rustige stem, waardoor ik de oefeningen als heel kalmerend heb ervaren. Ook wist ze een goed groepsgevoel te creëren met de deelnemers onderling, waarbij iedereen zich veilig voelde.

Ik kan de lezer deze cursus zeker aanraden!”

 

~

 

"Mijn eerste ‘echte’ ervaring met de mindfulness MBSR was bij Hester. In 10 weken tijd heb ik geleerd en geoefend met mijn zelfgekozen leerdoel om goed op mijzelf af te stemmen, te leren voelen waar ik behoefte aan heb en in het moment te zijn. Hester is een mooi en ‘echt’ mens en gelukkig voor mij (en vast ook voor anderen) ook heel down to earth. Met geduld, wijsheid én humor leert zij haar trainees de essentie van mindfulness te praktiseren. Een aanrader!"

 

~

 

Fijne training! Hester begeleidt je zonder oordeel in hoe je op je eigen manier kunt vertragen in het dagelijks leven. Ik heb vooral genoten van de begeleidde meditaties tijdens de training. Hester zorgt voor een fijne veilige sfeer!

 

~

 

Ik kan iedereen een mindfulness training bij Hester aanraden. Ik heb geleerd om beter bij mezelf te blijven en rust in mijn hoofd te krijgen. Het helpt me door stressvolle periodes heen en dingen te accepteren zoals ze zijn. Super fijne en mooie ervaring en professioneel begeleid